Start Nationale Haringtest 2019

Ook dit jaar wordt de Nationale Haringtest weer georganiseerd. Deze wedstrijd voor de visspecialisten uit de gevestigde en de ambulante handel bestaat uit twee rondes waarbij een consumentenpanel aan zet is. De test kent per provincie een winnaar en de visspecialist met het hoogste gemiddelde cijfer mag zichzelf provincie-winnaar van de Nationale Haringtest 2019 noemen! Inschrijven voor de Nationale Haringtest kan t/m 31 mei. Stemmen kan van 12 t/m 30 juni. 

HOLLANDSE NIEUWE 2019

Veiling eerste vaatje op 11 juni

De start van het nieuwe seizoen van de 'Hollandse Nieuwe' vindt dit jaar plaats op woensdag 12 juni. Vanaf deze dag zal de Hollandse Nieuwe, vangst 2019, weer overal verkrijgbaar zijn. Daags ervoor, op dinsdag 11 juni, organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen officieel wordt ingeluid. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit jaar naar Stichting Mag Ik Dan Bij Jou

Ieder jaar organiseert het Nederlands Visbureau in Scheveningen de veiling  van het eerste vaatje en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Deze stichting wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis. Met het Nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds wil de stichting een finanicieel vangnet bieden aan ouders zodat zij er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn. Cabaretier en liedschrijver Claudia de Breij zal dit jaar als ambassadeur van deze stichting de cheque in ontvangst nemen. 

Op verschillende plaatsen in Nederland wordt de komst van de Hollandse Nieuwe gevierd met een haringparty of een ander evenement. Vanaf de dag na de veiling op woensdag 12 juni is de Hollandse Nieuwe weer overal in Nederland te koop. In Duitsland en België wordt tegelijkertijd de komst van de nieuwe vangst verwelkomd. 

Receptfilmpjes vis van de maand 2019

Bent u ook al druk met het bedenken wat u op tafel zet tijdens de feestdagen? Hier op kantoor zijn we al volop bezig met de voorbereidingen voor 2019. In het nieuwe jaar staan er vele nieuwe vissoorten op de agenda. Zo hebben we inmiddels nieuwe receptfilmpjes gemaakt van de Vis van de maand voor 2019. Benieuwd hoe de filmpjes gemaakt worden? Check onze foto's! Binnenkort delen we de receptfilmpjes.

Nationale Haringtest uitslag en resultaten 2018

Ook dit jaar wordt de Nationale Haringtest weer georganiseerd. Benieuwd hoe de Nationale Haringtest van 2018 eruit zag? Lees dan verder.

Terugblik Nationale Haringdag

15 juni 2018 - Wilt u nog een keer nagenieten van alle festiviteiten tijdens de Nationale Haringdag? Of kon u helaas niet aanwezig zijn, maar bent u toch benieuwd wat er zich allemaal in Bunschoten-Spakenburg heeft afgespeeld? We hebben een film- & foto-impressie van de allereerste Nationale Haringdag samengesteld.

Geslaagde Haringparty in Bunschoten-Spakenburg

14 juni 2018 - Het dorp met het grootste aantal visspecialisten van Nederland, Bunschoten-Spakenburg, was op woensdag 13 juni gastheer van de grootste haringparty van Nederland. Van 13.00 tot 22.00 uur hebben veel haringliefhebbers uit verschillende delen van Nederland de  start van het Hollandse Nieuwe seizoen meegemaakt

In het dorpscentrum waren tal van activiteiten terwijl de lokale vishandel tussen 15.00 en 18.00 uur duizenden gratis haringen uitdeelt. 

Lokale koks verrassen met haring
Voor de haringliefhebber gaat er niets boven een Hollandse Nieuwe, naar smaak met of zonder uitjes. Met deze zoutwatervis is op culinair gebied echter meer mogelijk en koks uit Spakenburgse restaurants lieten dit zien en proeven tijdens het haringfeest. Aan een zogenaamde ‘tafel van tien’ presenteren ze tien hippe, vernieuwende gerechten met deze heerlijke vis. Onderstaand een aantal recepten waarmee u thuis een verrasend haringrecept op tafel zet!

 Hollandse Nieuwe met pannacotta van geitenkaas

Hollandse Nieuwe met pannacotta van geitenkaas

Hapjes/Amuse
Haring
Vis
4 personen
0-20 minuten
Koken
Nederlands
Salade van gerookte haring

Salade van gerookte haring

Hapjes/Amuse
Haring
Vis
2 personen
0-20 minuten
Koken
Nederlands
Soep van spinazie en waterkers met haring in het zuur en groene appel

Soep van spinazie en waterkers met haring in het zuur en groene appel

Hapjes/Amuse
Haring
Vis
4 personen
0-20 minuten
Koken
Nederlands