Kibbeling Cup 2017

Alle visspecialisten hebben zich begin van dit jaar kunnen inschrijven voor de Kibbeling Cup, waarna in april de eerste consumentenstemronde onder ruim 120 visspecialisten van start ging. Afgelopen mei zijn, op basis van deze uitslagen, de provinciewinnaars bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de eerste ronde van de Kibbeling Cup. Inmiddels is uit de 2e en dus finaleronde de landelijke winnaar bekend gemaakt.

Visspecialist Sluizeman heeft lekkerste kibbeling van Nederland

Tijdens de Visbeurs in Spakenburg is bekend gemaakt dat Visspecialist Sluizeman uit Alphen aan den Rijn winnaar is van de Kibbeling Cup 2017. De nummer 2 positie is voor Visjes uit Utrecht en de nummer 3 voor Visparadijs R Emons uit Maastricht.

Met deze nummer 1 positie heeft Visspecialsit Sluizeman de titel ‘lekkerste kibbeling van Nederland’ verkregen. “Super trots zijn wij op onze prestatie! Met een gemiddeld cijfer van 9,5 gegeven door de vakjury hebben wij de 1e plaats ‘lekkerste kibbeling van Nederland’ behaald. Een prestatie die wij met zijn allen hebben geleverd. Met een geweldig en enthousiast team, iedere dag weer. We did it!”

 

De top 3 van Nederland

Naast deze nummer 1 van Nederland, zijn ook de prijzen uitgereikt aan de nummers 2 en 3 van Nederland. Zo maakte juryvoorzitter Jaap Koning bekend dat Visparadijs R. Emons uit Maastricht, met een gemiddeld cijfer van 9,0 de derde plaats had behaald. “Lekkere kabeljauwfilet met een volle smaak” stond er in het juryrapport. De “kibbeling met een verhaal, eigen recept voor beslag en sausjes”, zoals de jury omschreef was van Visjes uit Utrecht. Zij mochten met een gemiddeld cijfer van 9,3 zich op de tweede plek plaatsen.

Winnaar: Sluizeman

Nummer 2: Visjes

Nummer 3: R. Emons

De finalisten

De vakjury heeft de 12 provinciewinnaars in week 37 en 38 onaangekondigd bezocht. Tijdens deze bezoeken door heel het land hebben zij de kibbeling ter plekke beoordeeld. Zo zijn er bezoeken gebracht aan; Velserbroek, Werkendam, Zuidlaren, Almere, Stiens, Apeldoorn, Stadskanaal, Maastricht, Oldenzaal, Utrecht, Terneuzen en Alphen a/d Rijn. Tijdens deze beoordelingsbezoeken is er gelet op hoe de kibbeling eruit ziet, de geur, de smaak, consistentie, de samenstelling en hoe de kibbeling bereidt is. Ook is er gekeken naar de structuur van de kibbeling, het beslaglaagje, de kruiden en de garing. Dit is wat de jury zei over de finalisten:

Dit is wat de jury zei over de finalisten:

Drenthe: De Visfuik – Zuidlaren
“Dun knapperig korstje dat mooi aansluit op het visvlees”

Flevoland: Bootsman de Volendammer – Almere
“Verkoopt zijn product met flair, kibbeling is mooi goudbruin”

Friesland: Vishandel Kasper Kremer – Stiens
“Enthousiaste jonge mensen, kibbeling mooie goudbruine korst”

Gelderland: ’t Vissertje – Apeldoorn
“Gepassioneerde ondernemer, kibbeling met lekkere krokante korst” 

Noord-Brabant: My Visstek – Werkendam
“Korst is mooi goudbruin van kleur, kibbeling goed op smaak”

Noord-Holland: Arie de Graaf & Zn – Heemskerk
“Enorme rij met klanten, zelfs vrijdag later op de middag vet nog goed”

Overijssel: Visgilde Kötter – Oldenzaal
“Fraaie winkel, blanke stukken filet, presentatie in schaaltje i.p.v. bakje”

Utrecht: Visjes – Utrecht
“Kibbeling met een verhaal, eigen recept voor beslag en sausjes”

Zeeland: Visgilde Jan Eskes – Terneuzen
“Mooie gelijkmatig gesneden dikke stukken pollack, zelfgemaakte saus”

Zuid-Holland: Visspecialist Sluizeman – Alphen a/d Rijn
“Krokante goudbruine korst, mooie dikke blanke stukken filet”    

Groningen: Boels Visspecialist
“Keurige gelijkmatig gesneden stukken pollack, gebakken in brandschoon vet”

Limburg: Visparadijs R. Emons – Maastricht
“Lekkere kabeljauwfilet met een volle smaak”      

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandlijkse nieuwsbrief met verassende recepten, inspiratie en tips over vis

volg ons