Verras je smaak!

Verras je smaak met vis is genieten van het beste van de visspecialist. De visspecialisten in Nederland werken alleen met authentieke vis, hebben gedegen viskennis en weten precies waar vis vandaan komt. Zo smaakt vis altijd lekker maar vooral verrassend.

Nieuws & weetjes

20-07: Handige receptvideo's beschikbaar

Elke maand zetten wij een vis centraal en publiceren wij een recept van de maand. Als aanvulling op de reeds bestaande receptkaartjes (o.a. af te halen bij deelnemende visspecialisten) hebben we ook receptenvideo's laten maken. De eerste video laat zien hoe je het scholpakketje met sinaasappel en basilicum op tafel zet.

13-06: Start Nationale Haringtest

Op woensdag 13 juni is de Nationale Haringtest van start gegaan. Middels deze test wordt er gezocht naar de lekkerste haring. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de consument, die zelf mag oordelen over de haring van zijn/haar visspecialist.

13-06: Drukbezochte Haringparty in Bunschoten-Spakenburg

Het dorp met het grootste aantal visspecialisten van Nederland, Bunschoten-Spakenburg, was op woensdag 13 juni gastheer van de grootste haringparty van Nederland. 

Vis van de maand

Mosselen

Land van herkomst: Mosselen komen in Nederland voor in de Oosterschelde en in de Waddenzee. Het zijn beide typische getijdegebieden met de natuurlijke werking van eb en vloed. Met hun specifieke milieu zijn ze ideale kweekplaatsen voor mosselen.
Seizoen: Dankzij goed, gekoeld vervoer zijn verse mosselen vanaf de tweede helft van juli tot de tweede helft van april verkrijgbaar. De overige drie maanden, van half april tot half juli, zijn er diepgevroren mosselen of conserven.
Smaak: Mosselen hebben een zilte, friszoete smaak.
Voedingswaarde: Per 100 gram onbereid product: 311 kJ, 74 kCal, 1 g vet, 12 g eiwit
Land:Nederland
Seizoen:Juli t/m april
Smaak:Zilt en friszoet
Voedingswaarde:Per 100 gram onbereid product: 311 kJ, 74 kCal, 1 g vet, 12 g eiwit
Weekdieren

Mosselen

Mosselen, ze zijn er weer. En hoe! De mossel staat bekend als erg lekker. Vooral de Oosterschelde mosselen zijn wereldberoemd. Wat geeft deze Zeeuwse mosselen hun welverdiende V.I.S. (Very Important Shellfish) status?

Inspiratie

Waar komt kibbeling vandaan?

Kibbeling is één van de populairste visproducten in Nederland. Maar weet jij hoe kibbeling aan zijn naam komt?

Vis fileren; hoe doe je dat?

Het is helemaal niet zo lastig om vis te fileren. Wij noemen je de voordelen van een hele vis kopen en geven tips om zelf te fileren.

De vis van de maand

We zetten elke maand één van onze vissen in de kijker. Vakkundig geselecteerd op smaak en vangst zodat je elke maand het beste van vis proeft.

Vissoorten

Meer over vis

Weet jij al alles over vis? Over vis en de verschillende vissoorten is veel te vertellen. Waar de vis vandaan komt bijvoorbeeld en in welk seizoen. Maar ook hoe deze smaakt, je deze het beste kunt bewaren en bereiden of waar hij zijn naam vandaan heeft.

Recepten

Vind je visspecialist

Viskalender

24-08 t/m 28-08: Flora&Visserijdagen

Volgende week is het weer zover! De Flora- en Visserijdagen in Den Oever barsten dan los. Van 24 t/m 28 augustus bruist het pittoreske vissersdorpje, dat als 'Hoofdstad van de Zee Verse Vis' bekend staat. Een ware beleving voor jong en oud. Dit jaar staan de schijnwerpers op de zogeheten 'bijvangst': de vis die vaak zeer smakelijk is en onterecht in het verdomhoekje zit.

29-06 t/m 01-07: VISSCH

Op hét culinaire visfestival VISSCH op Scheveningen kun je genieten van heerlijk bereide vis uit de Noordzee. Met een wijntje, biertje, fris en muziek. En we zitten bovenop de vis, VISSCH is namelijk in de visafslag. Iedereen is welkom, de entree is gratis! 

(bron: VISSCH)

13-06: Nationale Haringtest 2018

Woensdag 13 juni start de zoektocht naar de lekkerste haring!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met verrassende recepten, inspiratie en tips over vis

volg ons