Verras je smaak!

Verras je smaak met vis is genieten van het beste van de visspecialist. De visspecialisten in Nederland werken alleen met authentieke vis, hebben gedegen viskennis en weten precies waar vis vandaan komt. Zo smaakt vis altijd lekker maar vooral verrassend.

Nieuws & weetjes

Making off receptfilmpjes Vis van de Maand 2019

Oh heerlijk! Er zijn weer nieuwe receptfilmpjes gemaakt van de Vis van de maand 2019. Benieuwd naar hoe wij dat maken? Bekijk enkele foto's!

HOLLANDSE NIEUWE 2019 - veiling eerste vaatje op 11 juni

De start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ vindt dit jaar plaats op woensdag 12 juni. 

18-09: Feestelijke uitreiking Nationale Haringtest

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht zijn de winnaars bekend gemaakt van de Nationale Haringtest 2018. 

Vis van de maand

Kabeljauw

Land van herkomst: Slechts een deel van de kabeljauw op de Nederlandse markt komt uit de Noordzee. De meeste kabeljauw wordt gevangen op het Noordelijk halfrond en in de Antarctische en Stille Oceaan.
Seizoen: Kabeljauw is het hele jaar verkrijgbaar.
Smaak: Kabeljauw heeft een neutrale, romige en milde smaak.
Voedingswaarde: Per 100 gram onbereid product: 82 kCal, 1 g vet, 18 g eiwit
Land:Noorwegen, IJsland, Canada (Noordzee)
Seizoen:Hele jaar
Smaak:Neutraal, romig en mild
Voedingswaarde:Per 100 gram onbereid product: 82 kCal, 1 g vet, 18 g eiwit
Vis

Kabeljauw/Skrei

Heb je al van de naam Skrei gehoord? Dit is een benaming voor kabeljauw, beter gezegd een Noorse kabeljauw. Skrei is een echte winterkabeljauw en komt uit de Lofoten. De naam skrei is afkomstig van het woord Skreid, dit betekent in het Noors: zwerver. Skrei is in Noorwegen wat de ‘Hollandse nieuwe’ voor Nedeland is. Een delicatesse waar reikhalzend naar wordt uitgezien. 

Inspiratie

Waar komt kibbeling vandaan?

Kibbeling is één van de populairste visproducten in Nederland. Maar weet jij hoe kibbeling aan zijn naam komt?
 

Vis fileren; hoe doe je dat?

Het is helemaal niet zo lastig om vis te fileren. Wij noemen je de voordelen van een hele vis kopen en geven tips om zelf te fileren.
 

De vis van de maand


We zetten elke maand één van onze vissen in de kijker. Vakkundig geselecteerd op smaak en vangst zodat je elke maand het beste van vis proeft.

Vissoorten

Meer over vis

Weet jij al alles over vis? Over vis en de verschillende vissoorten is veel te vertellen. Waar de vis vandaan komt bijvoorbeeld en in welk seizoen. Maar ook hoe deze smaakt, je deze het beste kunt bewaren en bereiden of waar hij zijn naam vandaan heeft.

Recepten

Vind je visspecialist

Viskalender

24-08 t/m 28-08: Flora&Visserijdagen

Volgende week is het weer zover! De Flora- en Visserijdagen in Den Oever barsten dan los. Van 24 t/m 28 augustus bruist het pittoreske vissersdorpje, dat als 'Hoofdstad van de Zee Verse Vis' bekend staat. Een ware beleving voor jong en oud. Dit jaar staan de schijnwerpers op de zogeheten 'bijvangst': de vis die vaak zeer smakelijk is en onterecht in het verdomhoekje zit.

29-06 t/m 01-07: VISSCH

Op hét culinaire visfestival VISSCH op Scheveningen kun je genieten van heerlijk bereide vis uit de Noordzee. Met een wijntje, biertje, fris en muziek. En we zitten bovenop de vis, VISSCH is namelijk in de visafslag. Iedereen is welkom, de entree is gratis! 

(bron: VISSCH)

13-06: Nationale Haringtest 2018

Woensdag 13 juni start de zoektocht naar de lekkerste haring!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met verrassende recepten, inspiratie en tips over vis

volg ons