Verras je smaak!

Verras je smaak met vis is genieten van het beste van de visspecialist. De visspecialisten in Nederland werken alleen met authentieke vis, hebben gedegen viskennis en weten precies waar vis vandaan komt. Zo smaakt vis altijd lekker maar vooral verrassend.

Sfeerimpressie Nationale Haringdag

Nieuws & weetjes

Grootste Haringparty van Nederland in Bunschoten-Spakenburg

Het dorp met het grootste aantal visspecialisten van Nederland, Bunschoten-Spakenburg, was op woensdag 13 juni gastheer van de grootste haringparty van Nederland.

Voor de haringliefhebber gaat er niets boven een Hollandse Nieuwe, naar smaak met of zonder uitjes. Met deze zoutwatervis is op culinair gebied echter meer mogelijk en koks uit Spakenburgse restaurants lieten dit zien en proeven tijdens het haringfeest. Aan een zogenaamde ‘tafel van tien’ presenteren ze tien hippe, vernieuwende gerechten met deze heerlijke vis. Graag delen wij een aantal van deze recepten met u!

13 juni: Haringfestiviteiten in Spakenburg

Op woensdag 13 juni valt er in Spakenburg van alles te beleven rondom de Hollandse Nieuwe. In het centrum en rondom de Museumhaven in Spakenburg zijn er allerlei feestelijke activiteiten. Zo kunt u de Hollandse Nieuwe proeven en zijn er diverse (muzikale) optredens.

Aanleiding voor de festiviteiten is de eerste verkoopdag van de Hollandse Nieuwe. Ook vormt deze dag het officiële startsein van de Nationale Haringtest, waarbij consumenten in het hele land de haring beoordelen van de visspecialisten. 

Rondom de wateren van Spakenburg wordt ook de eerste editie van de Nationale Haring Race georganiseerd. Met klassieke botters wordt er door verschillende teams gezeild.

13 juni: Wie heeft de lekkerste haring?

Vanaf 13 juni start de allereerste editie van de Nationale Haringtest. De consumenten krijgen bij deze test een belangrijke rol. Meer informatie volgt spoedig! Houd deze website in de gaten!

Inspiratie

Waar komt kibbeling vandaan?

Kibbeling is één van de populairste visproducten in Nederland. Maar weet jij hoe kibbeling aan zijn naam komt?

Vis fileren; hoe doe je dat?

Het is helemaal niet zo lastig om vis te fileren. Wij noemen je de voordelen van een hele vis kopen en geven tips om zelf te fileren.

Verse vis; waar moet je op letten

Er gaat natuurlijk niets boven heerlijke verse vis. Maar waar moet je dan precies op letten? Verse vis ruikt bijvoorbeeld fris en naar de zee.

Pellen of laten pellen?

Je kunt Hollandse garnalen ook ongepeld kopen. Het pellen vraagt wat tijd maar is niet moeilijk, we adviseren je graag met handige peltrucs.

Mosselen; daar zit wat in!

Dat er parels in oesters kunnen zitten is algemeen bekend. Maar wist je dat ze ook in mosselen kunnen voorkomen? Het vinden van een parel in mosselen is wel erg zeldzaam, maar in theorie is het mogelijk.
 

De vis van de maand

We zetten elke maand één van onze vissen in de kijker. Vakkundig geselecteerd op smaak en vangst zodat je elke maand het beste van vis proeft.

Meer over vis

Weet jij al alles over vis? Over vis en de verschillende vissoorten is veel te vertellen. Waar de vis vandaan komt bijvoorbeeld en in welk seizoen. Maar ook hoe deze smaakt, je deze het beste kunt bewaren en bereiden of waar hij zijn naam vandaan heeft.

Recepten

Vind je visspecialist

Viskalender

13 juni: Haringfestiviteiten in Spakenburg

Op woensdag 13 juni valt er in Spakenburg van alles te beleven rondom de Hollandse Nieuwe. In het centrum en rondom de Museumhaven in Spakenburg zijn er allerlei feestelijke activiteiten. Zo kunt u   de Hollandse Nieuwe proeven en zijn er diverse (muzikale) optredens.
 

13 juni: Nationale Haringtest 2018

Woensdag 13 juni start de zoektocht naar de lekkerste haring!

12 juni: Start Haringseizoen

Op 12 juni wordt officieel het seizoen van de Hollandse Nieuwe geopend. Dan zal het eerste vaatje worden geveild en een dag later begint de verkoop bij de visspecialisten.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandlijkse nieuwsbrief met verassende recepten, inspiratie en tips over vis

volg ons