Gamba

Vis van de maand januari

De vis van de maand januari is de gamba. Gamba’s behoren tot de grote groep kleine schaal- en schelpdieren. Deze grote garnalen zijn familie van de penaeidae, waartoe wel zo’n 200 ander soorten behoren. Het kan dus zo zijn dat je de gamba ook tegenkomt onder een andere naam,  waarbij de tijgergarnaal (black tiger garnaal) de bekendste is.

Vis van de maand januari

3 tips voor de lekkerste Gamba’s?

Tip 1: haal Gamba’s bij de visspecialist

Waarom moeilijk doen met gamba’s als het makkelijk kan? Als je voor Gamba’s naar de visspeciaalzaak gaat, tref je gegarandeerd experts die precies weten hoe je Gamba’s pelt en het vlees uit de schil haalt

Tip 2: houd de bereiding kort

Gamba’s bereiden is ontzettend eenvoudig, want voor de beste smaak bereid je ze kort. Of je Gamba’s  nu stoomt, marineert of  bakt, je gaart ze altijd kort. Zo komt de fijne smaak het beste tot zijn recht. Ook voor de barbecue en grillen geldt: houd het kort. Leg ze op de barbecue, even kort grillen, dan blijven ze lekker knapperig.

Tip 3: combineer de Gamba-smaak slim

Gamba’s zijn in gerechten verbazingwekkend veelzijdig. De heerlijk zoete smaak laat zich perfect combineren met limoen, tomaat en mierikswortel. Gamba’s zijn ook heerlijk in bijvoorbeeld een zeevruchten paella.