Drukbezochte Nationale Haringdag

Woensdag 13 juni vond in Bunschoten-Spakenburg, het dorp met het grootste aantal visspecialisten van Nederland, de Nationale Haringdag plaats. De Nationale Haringdag is onderdeel van de Nationale Haringcampagne; een consumentencampagne waar de Nationale Haringtest en het Nationale Haringonderzoek ook onderdeel van zijn.

Tijdens deze grootste haringparty van Nederland stond alles in het teken van de Hollandse Nieuwe. Op deze dag vond de Nationale Haringrace plaatst waar ruim 20 klassieke botters de strijd met elkaar aan aangingen, is symbolisch het ‘eerste vaatje’ haring aan wal gebracht en zijn er ruim 9500 haringen uitgedeeld.

De hele dag was het ontzettend druk in het centrum van Bunschoten-Spakenburg. Naast de activiteiten in de VIP-tent met o.a. een haringveiling, waren er ook tal van openbare activiteiten. Zo waren alle musea geopend, waren er muzikale optredens en kon men de Hollandse Nieuwe proeven.

Filmimpressie:

Foto-impressie:

De lokale omroep van Bunschoten-Spakenburg (LOS) heeft gedurende de Nationale Haringrace en de Nationale Haringdag  diverse foto's gemaakt.