Verras je smaak!

Verras je smaak met vis is genieten van het beste van de visspecialist. De visspecialisten in Nederland werken alleen met authentieke vis, hebben gedegen viskennis en weten precies waar vis vandaan komt. Zo smaakt vis altijd lekker maar vooral verrassend.

Nieuws & weetjes

Making off receptfilmpjes Vis van de Maand 2019

Oh heerlijk! Er zijn weer nieuwe receptfilmpjes gemaakt van de Vis van de maand 2019. Benieuwd naar hoe wij dat maken? Bekijk enkele foto's!

HOLLANDSE NIEUWE 2019 - veiling eerste vaatje op 11 juni

De start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ vindt dit jaar plaats op woensdag 12 juni. 

18-09: Feestelijke uitreiking Nationale Haringtest

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht zijn de winnaars bekend gemaakt van de Nationale Haringtest 2018. 

Vis van de maand

Forel

Land van herkomst: De regenboogforel wordt op grote schaal, vooral in Denemarken, gekweekt. Er zijn in Nederland vier forellenkwekerijen, die samen ongeveer 100 ton forel produceren.
Seizoen: Doordat de regenboogforel op grote schaal wordt gekweekt is de forel het hele jaar door verkrijgbaar.
Smaak: Regenboogforel heeft een delicate, mild nootachtige smaak.
Voedingswaarde: Per 100 gram onbereid product: 529 kJ, 126 kCal, 6 g vet, 18 g eiwit
Land:Denemarken en Nederland
Seizoen:Hele jaar
Smaak:Delicaat en mild nootachtig
Voedingswaarde:Per 100 gram onbereid product: 529 kJ, 126 kCal, 6 g vet, 18 g eiwit
Vis

Forel

Forel is een vissoort die gewoonlijk wordt gevangen in koele, heldere meren of stromen. De vis is op natuurlijke manier verspreid over Noord-Amerika, Noord-Azie en Europa. De forel is familie van de zalm en behoort tot een van de luxere vissoorten. Wil je er meer over weten? 

Inspiratie

Waar komt kibbeling vandaan?

Kibbeling is één van de populairste visproducten in Nederland. Maar weet jij hoe kibbeling aan zijn naam komt?
 

Vis fileren; hoe doe je dat?

Het is helemaal niet zo lastig om vis te fileren. Wij noemen je de voordelen van een hele vis kopen en geven tips om zelf te fileren.
 

De vis van de maand


We zetten elke maand één van onze vissen in de kijker. Vakkundig geselecteerd op smaak en vangst zodat je elke maand het beste van vis proeft.

Vissoorten

Meer over vis

Weet jij al alles over vis? Over vis en de verschillende vissoorten is veel te vertellen. Waar de vis vandaan komt bijvoorbeeld en in welk seizoen. Maar ook hoe deze smaakt, je deze het beste kunt bewaren en bereiden of waar hij zijn naam vandaan heeft.

Recepten

Vind je visspecialist

Viskalender

24-08 t/m 28-08: Flora&Visserijdagen

Volgende week is het weer zover! De Flora- en Visserijdagen in Den Oever barsten dan los. Van 24 t/m 28 augustus bruist het pittoreske vissersdorpje, dat als 'Hoofdstad van de Zee Verse Vis' bekend staat. Een ware beleving voor jong en oud. Dit jaar staan de schijnwerpers op de zogeheten 'bijvangst': de vis die vaak zeer smakelijk is en onterecht in het verdomhoekje zit.

29-06 t/m 01-07: VISSCH

Op hét culinaire visfestival VISSCH op Scheveningen kun je genieten van heerlijk bereide vis uit de Noordzee. Met een wijntje, biertje, fris en muziek. En we zitten bovenop de vis, VISSCH is namelijk in de visafslag. Iedereen is welkom, de entree is gratis! 

(bron: VISSCH)

13-06: Nationale Haringtest 2018

Woensdag 13 juni start de zoektocht naar de lekkerste haring!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met verrassende recepten, inspiratie en tips over vis

volg ons