Verras je smaak!

Verras je smaak met vis is genieten van het beste van de visspecialist. De visspecialisten in Nederland werken alleen met authentieke vis, hebben gedegen viskennis en weten precies waar vis vandaan komt. Zo smaakt vis altijd lekker maar vooral verrassend.

Nieuws & weetjes

VNVNationale-Haringtest-2018700x700px4159292

Nationale Haringtest 2019

Er zijn ruim 13.000 stemmen uitgebracht en in totaal kwalificeerden 45 winkels en wagens zich voor de finaleronde van de Nationale Haringtest 2019

Haring-variant300

De nieuwe vangst Hollandse Nieuwe 2019

De Hollandse Nieuwe is weer in het land en volgens de haringdeskundigen is de vangst opnieuw een mooie, volvette haring! Heeft u hem al geproefd?

Receptfilm-making-off-20191

Making off receptfilmpjes Vis van de Maand

Elke maand staat er een nieuw receptfilmpje voor u klaar. Benieuwd naar hoe wij dat maken? Bekijk enkele foto's!

Vis van de maand

Tarbot

Tarbot

Land van herkomst: Wilde tarbot wordt hoofdzakelijk gevangen door bodemsleepnetvissers die actief zijn in het Noordoostelijke deel van de Atlantische oceaan en de Middellandse zee.
Seizoen: Tarbot is het hele jaar door verkrijgbaar.
Smaak: Tarbot smaakt sappig en nootachtig.
Voedingswaarde: Per 100 gram onbereid product: 378 kJ, 90 kCal, 2 g vet, 17 g eiwit
Land:Noordoostelijke Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee
Seizoen:Hele jaar
Smaak:Sappig en nootachtig
Voedingswaarde:Per 100 gram onbereid product: 378 kJ, 90 kCal, 2 g vet, 17 g eiwit
Vis

Tarbot

Zet jij bij een etentje graag een chic en verre van alledaags visgerecht op tafel? Kies dan voor de klasse van de tarbot. Deze vis wordt ook wel de koning van de platvissen genoemd, en dat is niet zonder reden. Tarbot is een machtige vis met een eigen persoonlijkheid. Zijn smaak is uitgesproken en wordt niet snel onder de voet gelopen door andere ingrediënten.

Zoals het een echte koning betaamt, dwingt tarbot veel respect af in het waterleven. Zijn formaat zorgt ervoor dat hij niet veel tegenspraak krijgt. De platvis kan dan ook verbazend groot worden, tot wel een meter lang. Waarom leent deze grote jongen zich zo goed voor heerlijke gerechten?

Inspiratie

Waar komt kibbeling vandaan?

Kibbeling is één van de populairste visproducten in Nederland. Maar weet jij hoe kibbeling aan zijn naam komt?
 

Waar komt kibbeling vandaan?

Vis fileren; hoe doe je dat?

Het is helemaal niet zo lastig om vis te fileren. Wij noemen je de voordelen van een hele vis kopen en geven tips om zelf te fileren.
 

Vis fileren; hoe doe je dat?

De vis van de maand


We zetten elke maand één van onze vissen in de kijker. Vakkundig geselecteerd op smaak en vangst zodat je elke maand het beste van vis proeft.

De vis van de maand

Vissoorten

Meer over vis

Weet jij al alles over vis? Over vis en de verschillende vissoorten is veel te vertellen. Waar de vis vandaan komt bijvoorbeeld en in welk seizoen. Maar ook hoe deze smaakt, je deze het beste kunt bewaren en bereiden of waar hij zijn naam vandaan heeft.

Recepten

Vind je visspecialist

Viskalender

MakkumseVisserijdagen2019

Visserijdagen - Makkumer

‘Wel Varend Makkum’ is het thema van de Makkumer Visserijdagen op 15, 16 en 17 augustus. Elke oneven jaar vindt deze festiviteit plaats in de haven van Makkum. U geniet deze dagen van veel verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Naast de kofferbakmarkt en het feestpaviljoen kunt u verschillende schepen bekijken en er is een palingrookwedstrijd. Kortom, een gezellige dag voor jong en oud.

HarlingenVisserijdagen2019

Visserijdagen - Harlingen

De Visserijdagen in Harlingen vinden dit jaar weer plaats in de Friese havenstad op 28 t/m 31 augustus. U geniet deze dagen onder andere van muziek, folklore, markten, kermis en cultuur. Ook wordt er op 29 augustus ’t Dokfestival georganiseerd met grote namen zoals Rowwen Hèze en Van Dik Hout. Voor dit festival heeft u kaarten nodig. Een gezellig weekend met een afwisselend programma voor jong en oud aan de Waddenzee.

SpakenburgVisserijdag2019

Visserijdag Spakenburg

Een kleurrijk en gezellig familie evenement in de Oude Haven wat u terugbrengt in de tijd dat Spakenburg een vissershaven was. Dit evenement wordt dit jaar op 7 september georganiseerd. Bezoekers kunnen sfeer proeven van de vroegere visserijcultuur in dit voormalige zuiderzeedorp. Deze dag ziet u oude gebruiken zoals ouderwetse spelletjes, klederdracht maar ook diverse activiteiten zoals dwarskuilen een viswedstrijd. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met verrassende recepten, inspiratie en tips over vis

volg ons