Verras je smaak!

Verras je smaak met vis is genieten van het beste van de visspecialist. De visspecialisten in Nederland werken alleen met authentieke vis, hebben gedegen viskennis en weten precies waar vis vandaan komt. Zo smaakt vis altijd lekker maar vooral verrassend.

Nieuws & weetjes

VNVNationale-Haringtest-2018700x700px4159292

Stemmen Nationale Haringtest 2019

Tot 30 juni kunt u weer stemmen op de lekkerste haring van uw provincie! En voor de lekkerste haring gaat u uiteraard naar uw eigen visspecialist.

Haring-variant300

De nieuwe vangst Hollandse Nieuwe 2019

De Hollandse Nieuwe is weer in het land en volgens de haringdeskundigen is de vangst opnieuw een mooie, volvette haring! Heeft u hem al geproefd?

Receptfilm-making-off-20191

Making off receptfilmpjes Vis van de Maand

Elke maand staat er een nieuw receptfilmpje voor u klaar. Benieuwd naar hoe wij dat maken? Bekijk enkele foto's!

Vis van de maand

Haring

Haring

Land van herkomst: De haring komt voor in de wateren van de Noord Atlantische Oceaan en Zuid Atlantische Oceaan, in de Oostzee en bij ons in de Noordzee.
Seizoen: Na vangst gaat de haring gekaakt en gepekeld de diepvries in. Deze ingevroren haring kan maandenlang worden bewaard. Je kunt daarom het hele jaar door genieten van haring. Eet je haring later dan kan de vis iets voller smaken door de trage rijping.
Smaak: Haring heeft een diepe, ziltige, bouillonachtige umami-smaak.
Voedingswaarde: Per 100 gram onbereid product: 932 kJ, 222 kCal, 16 g vet, 18 g eiwit
Land:Noord Atlantische Oceaan, Noordzee en Noorse zee
Seizoen:Hele jaar - vanaf begin juni Nieuwe haring
Smaak:Ziltige, bouillonachtig umami
Voedingswaarde:Per 100 gram onbereid product: 932 kJ, 222 kCal, 16 g vet, 18 g eiwit
Vis

Haring

Yes, deze maand kan niet meer stuk voor de echte haringliefhebber! De Hollandse Nieuwe zal weer heerlijk vol en lekker romig en vet smaken. Hoe heet jij hem het liefst?

Inspiratie

Waar komt kibbeling vandaan?

Kibbeling is één van de populairste visproducten in Nederland. Maar weet jij hoe kibbeling aan zijn naam komt?
 

Waar komt kibbeling vandaan?

Vis fileren; hoe doe je dat?

Het is helemaal niet zo lastig om vis te fileren. Wij noemen je de voordelen van een hele vis kopen en geven tips om zelf te fileren.
 

Vis fileren; hoe doe je dat?

De vis van de maand


We zetten elke maand één van onze vissen in de kijker. Vakkundig geselecteerd op smaak en vangst zodat je elke maand het beste van vis proeft.

De vis van de maand

Vissoorten

Meer over vis

Weet jij al alles over vis? Over vis en de verschillende vissoorten is veel te vertellen. Waar de vis vandaan komt bijvoorbeeld en in welk seizoen. Maar ook hoe deze smaakt, je deze het beste kunt bewaren en bereiden of waar hij zijn naam vandaan heeft.

Recepten

Vind je visspecialist

Viskalender

BruinisseVisserijdagen2019

Visserijdagen - Bruinisse

18, 19 en 20 juli 2019 vindt voor de achtenvijftigste keer de visserijdagen in Bruinisse plaats en het belooft weer een feest te worden voor iedereen. Deze dagen wordt ook wel ‘het Mosselfeest’ genoemd en is dus al ruim 55 jaar een begrip in heel Schouwen-Duivenland. De dagen zijn gevuld met een braderie met gezellige kraampjes, uiteenlopende optredens, een kermis en prachtig vuurwerk als afsluiter.

BreskensVisserijfeesten2019

Visserijfeesten - Breskens

Van 2 tot en met 4 augustus kunt u in de haven van Breskens weer genieten van een groot en gezellig evenement voor iedereen. Naast het bekijken van verschillende vissersschepen, het proeven van visjes in de vismijn en het bekijken van zwemwedstrijden zijn er ook verschillende optredens van Nederlandse artiesten, een grote braderie en twee kermissen. De dagen worden afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Flora & Visserijdagen - Den Oever

Flora & Visserijdagen - Den Oever

Van 23 t/m 26 augustus zijn de Flora & Visserijdagen in Den Oever en deze dagen beloven voor 2019 een spektakel te worden. Deze dagen bruist het pittoreske vissersdorpje, dat als 'Hoofdstad van de Zee Verse Vis' bekend staat. Vissersmannen vertellen weer alles over de vissoorten, de netten en het woeste leven op zee. Maar Den Oever heeft deze dagen nog meer te bieden, zoals de kermis en een marktje.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met verrassende recepten, inspiratie en tips over vis

volg ons