Vis van de maand

We verwennen je graag met een zee van lekkers. Elke maand zetten we daarom één van onze vissen in de kijker. Vakkundig geselecteerd op smaak en vangst zodat je elke maand het beste van vis proeft. Genieten maar van deze V.I.S. Ofwel; Very Important Selection!

Januari - Wijting

Wijting is helemaal terug van weggeweest. Was deze vis vroeger hooguit voer voor de kat, tegenwoordig zijn visliefhebbers lyrisch over zijn smaak. Ben jij klaar voor de wijting? 
 

Februari - Kabeljauw

De Noren zijn verzot op kabeljauw en al helemaal in de maand februari. Dan is de skrei, een kabeljauwsoort, in het seizoen. Wat kunnen wij van de Noren leren over kabeljauw?
 

Maart - Heek

Mensen die ooit in Spanje op vakantie zijn geweest, kregen daar misschien wel eens de ‘Merluza’ geserveerd. In Nederland is dezelfde vis te koop onder de naam Heek. Heek is voor veel mensen minder bekend, maar zeker niet minder lekker!

April - Tongschar

Het is niet voor niets dat wij tongschar deze maand graag in de kijker zetten. Wat je namelijk ook doet met deze platvis, hij stelt je nooit teleur. Tongschar is een multitalent in de keuken, die moét je gewoon geproefd hebben.
 

Mei - Makreel

Het gezegde ‘Zo gezond als een vis’ past perfect bij de makreel. Deze vis geeft een mooie boost aan je gezondheid en is wat betreft smaak alles behalve saai. Benieuwd waar makreel dan precies goed voor is en hoe je het beste van zijn smaak profiteert? Lees snel verder.

Juni - Haring

In juni is de haring als Hollandse Nieuwe op z’n best. Daarom deze maand: alles wat je moet weten over de Hollandse Nieuwe 2018.


 

Juli - Schol

Schol, we hebben er eerder over geschreven, maar deze vis verdient als vis van de maand terecht meer aandacht. Juli én schol zijn namelijk een topcombinatie voor iedereen die twijfels heeft bij een visje op zijn bord. Waarom eigenlijk?
 

Augustus - Mosselen

Mosselen, ze zijn er weer. En hoe! De mossel staat bekend als erg lekker. Vooral de Oosterschelde mosselen zijn wereldberoemd. Wat geeft deze Zeeuwse mosselen hun welverdiende V.I.S. (Very Important Shellfish) status?
 

September - Hollandse garnalen

Ook ver buiten onze landsgrenzen is de Hollandse garnaal ontzettend geliefd. Deze kleine roze garnaal, die ook wel Noordzee of grijze garnaal wordt genoemd, is een echte specialiteit van Hollandse Noordzeebodem. Waarom is “De Hollandse garnaal de lekkerste van allemaal”?

Oktober - Tong

Een vis om te zoenen, zo lekker! De tong. Deze vis is een ware delicatesse en wordt geroemd om zijn smaak: niet typisch vissig en heerlijk romig. Hoe haal je het beste uit deze vis? Lees onze tips.

November - Poon

De vis van november is de poon, maar knorhaan is ook altijd de naam geweest voor dit visje. Een grappige naam, net als het diertje. Waarom krijg je bij poon zin om te lachen?

December - Griet

Een fantastische griet uit de Noordzee… wie wil die nu niet leren kennen? Deze maand stellen we de griet graag aan je voor. Eén van de prachtigste schatten uit de Noordzee.
 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met verrassende recepten, inspiratie en tips over vis

volg ons