Winnaars Nationale Haringtest en resultaten Nationaal Haringonderzoek bekend

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht zijn de winnaars bekend gemaakt van de Nationale Haringtest 2018. Vooraf was al door de initiatiefnemers van deze nieuwe Haringtest, de brancheorganisaties Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV),  duidelijk gemaakt dat er niet 1 landelijke winnaar zou komen, maar 1 winnaar per provincie. Een bewuste keuze vanwege de grote regionale smaakvoorkeuren en de verschillen in consumptiewijze.

De nieuwe rookworst: de poon

Een vissoort die goed in dit seizoen past én nog eens een fantastische smaakexplosie creëert; de poon. Een stamppot met poon in plaats van een ouderwetse rookworst. Dit maakt je gerecht toch nét even anders. Bekijk hiersnaast het receptkaartje en de instructievideo. Eet smakelijk!

Laatste mogelijkheid om te stemmen

25 juni 2018 - Tot en met 30 juni kunt u uw stem uitbrengen tijdens de eerste ronde van de Nationale Haringtest. Aansluitend worden de provinciefinalisten bekend gemaakt die doorgaan naar de 2e ronde. 

Terugblik Nationale Haringdag

15 juni 2018 - Wilt u nog een keer nagenieten van alle festiviteiten tijdens de Nationale Haringdag? Of kon u helaas niet aanwezig zijn, maar bent u toch benieuwd wat er zich allemaal in Bunschoten-Spakenburg heeft afgespeeld? We hebben een film- & foto-impressie van de allereerste Nationale Haringdag samengesteld.

Geslaagde Haringparty in Bunschoten-Spakenburg

14 juni 2018 - Het dorp met het grootste aantal visspecialisten van Nederland, Bunschoten-Spakenburg, was op woensdag 13 juni gastheer van de grootste haringparty van Nederland. Van 13.00 tot 22.00 uur hebben veel haringliefhebbers uit verschillende delen van Nederland de  start van het Hollandse Nieuwe seizoen meegemaakt

In het dorpscentrum waren tal van activiteiten terwijl de lokale vishandel tussen 15.00 en 18.00 uur duizenden gratis haringen uitdeelt. 

Lokale koks verrassen met haring
Voor de haringliefhebber gaat er niets boven een Hollandse Nieuwe, naar smaak met of zonder uitjes. Met deze zoutwatervis is op culinair gebied echter meer mogelijk en koks uit Spakenburgse restaurants lieten dit zien en proeven tijdens het haringfeest. Aan een zogenaamde ‘tafel van tien’ presenteren ze tien hippe, vernieuwende gerechten met deze heerlijke vis. Onderstaand een aantal recepten waarmee u thuis een verrasend haringrecept op tafel zet!

Hollandse Nieuwe met pannacotta van geitenkaas

Hapjes/Amuse
Haring
Vis
4 personen
0-20 minuten
Koken
Nederlands

Salade van gerookte haring

Hapjes/Amuse
Haring
Vis
2 personen
0-20 minuten
Koken
Nederlands

Soep van spinazie en waterkers met haring in het zuur en groene appel

Hapjes/Amuse
Haring
Vis
4 personen
0-20 minuten
Koken
Nederlands

Start Nationale Haringtest

13 juni 2018 - Op woensdag 13 juni is de Nationale Haringtest van start gegaan. Middels deze test wordt er gezocht naar de lekkerste haring. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de consument, die zelf mag oordelen over de haring van zijn/haar visspecialist.